ÜYE OL

BAŞKANIN MESAJI

Başkan

Değerli Üyemiz,

Sektörün en önemli çatı örgütü olmanın sorumluluğuyla, sektöre değer katan çalışmalara imza atmayı sürdürüyoruz. GYODER olarak, vizyonumuz, deneyimimiz ve siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle, sektördeki değişim ve dönüşümün mimarı olmaya devam ediyoruz.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen girişimcileri ve yöneticilerinin, sektörün gelişimi için büyük bir özveriyle katkıda bulunduğu GYODER, bugün sektörümüz ve ülkemiz ekonomisine değer katan büyük bir aile haline geldi. Bugün GYODER çatısı altında, gayrimenkul geliştirici, yatırımcı, GYO, gayrimenkul danışmanlık, gayrimenkul değerleme, sigortacılık, mimari ve hukuk gibi gayrimenkulün ana ve yan sektörlerini kapsayan 300’e yakın kurumsal üyemiz bulunuyor.

Öncelikli hedefimiz, gayrimenkul yatırımlarının önündeki zorlukların kolaylaştırılması adına, kanun-mevzuat çalışmaları yapmak, uluslararası yatırımcılar ile sektör ilişkilerini geliştirmek, sektörün önündeki sorunların iyileştirilmesini sağlamak ve sektörü bilgilendirmektir.

GYODER olarak, önümüzdeki süreçte üzerinde duracağımız önemli konular arasında ayrıca sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması, etik kodların belirlenmesi, gayrimenkul finansmanında çeşitlilik ve Anadolu’ya açılma faaliyetleri yer alıyor.

2000 yılından bu yana Türkiye gayrimenkul sektörünün nabzını tutan, sektörü aynı çatı altında buluşturan ve uluslararası bir markaya dönüşen Gayrimenkul Zirvesi’ni de bilgi yüklü, geniş perspektifli ve keyifli bir içerikle düzenlemeye devam ediyoruz.

Türkiye’nin sadece büyük şehirlerden ibaret olmadığı, ülkemizde topyekûn bir büyüme ve gelişime ihtiyaç duyulduğu inancıyla, Anadolu’daki kentlerimizin yatırım fırsatlarını, yatırımcılarla buluşturmak amacıyla ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ düzenliyoruz. Ortak amacımız; gayrimenkul sektörünün büyümesine, ülkemizin ve şehirlerimizin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamaktır.

‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin devamı niteliğindeki ‘Anadolu Roadshow’ etkinliği ile de önemli çalışmalar yapacağız. Yerel yönetim ve önemli yatırımcılarla bir araya gelerek, fikir ve bilgi alışverişlerinde bulunacağız. Anadolu şehirlerindeki sektör oyuncularını da üyelerimiz arasında görmek istiyoruz.

Sektörün eğitimli olması gerektiğini savunan GYODER olarak; eğitim, yüksek lisans, doktora, MBA programlarını ve rapor ve yayın çalışmalarını kurumsal bir çatı altında toplamak amacıyla ‘GYODER Akademi’yi kurduk. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile birlikte Türkiye’de ilk defa gayrimenkul sektörüne yönelik işletme yüksek lisans programı ‘MBA in Real Estate’i başlattık. Yine Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ile beraber gayrimenkul sektörüne yönelik uzmanlaşma olanağı sunan ingilizce işletme yüksek lisans programı “ÖzÜ-MBA in Real Estate” programını hayata geçirdik. Sektörü ilgilendiren önemli konularda da, alanında uzman birçok sektör profesyonel ile eğitimler gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz.

GYODER tarafından hazırlatılan resmi verilerin ve sayısal göstergelerin güncel olarak sunulduğu ve sektör için çok önemli bir veri tabanı oluşturan ‘GYODER Gösterge’ raporumuz ve endeks çalışmalarımız, gayrimenkul sektörü ve iş dünyasının ilgiyle takip ettiği yayınlar haline geldi.

Bugün sizlerin de desteğiyle, kentsel dönüşümün önemini kamuoyuna anlatmaya devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm sürecine katkılarımızı hızlandırmak amacıyla GYODER olarak, ‘Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komitesi’ kurduk. Bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz çünkü ne kadar süratli dönüşüm yaparsak o kadar iyi sonuçlar alacağız.

Türkiye gayrimenkul sektörünün şekillenmesinde önemli rol üstlenen GYODER olarak, gayrimenkul sektörüne öncülük ettiğimizin bilinciyle, güçlü bir duruş sergilemeye devam edeceğiz.

Hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalarla, kısa vadeli hedeflerden çok, gayrimenkul sektörünün geleceğine odaklanıyor, siz değerli üyelerimizle birlikte yeni bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyoruz.

Saygılarımla,
Doç. Dr. Feyzullah Yetgin