Nisan 2013

09.30 - 12.30

GYO Mevzuatı

Eğitim Programı

• GYO’nun tanımı ve gelişim süreci
  • GYO’nun kurucular açısından değerlendirilmesi
  • GYO’nun yatırımcılar açısından değerlendirilmesi
  • GYO’nun formasyon özellikleri
  • Yasal olarak halka arz kavramı
  • SPK ve İMKB ile ilişkiler
  • Halka arz ve pazarlama çalışmaları
  • Teknik çalışmalar ve satış projeksiyonları
  • Piyasa değerleri ve DCF tahminlerinin kullanılması
  • Portföyün değerlenmesi ve ekspertiz prosedürü
  • Kaldıraç faktörü ve mali yapılandırma
  • GYO organizasyonu ve yapılandırma süreci

Eğitim Yeri

GYODER MERKEZİ

Eğitmen

Işık Gökkaya

GYODER, YK Başkan Yardımcısı

Eğitmen Hakkında

Işık Gökkaya

GYODER, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Yeşil GYO, Genel Müdür

Işık Gökkaya, 1962 yılında Ankara'da doğmuştur. Ankara'da Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Stratejik Yöneticilik programını tamamlamıştır.

1986 yılında Dokap Yapı Elemanları A.Ş.'de Pazarlama Departmanı'nda işe başlayan Gökkaya, 1987'de Dokap Yapı Elemanları A.Ş.'de Satın Alma Şefi olmuştur. 1989'da Mint Mühendislik'de Yönetici Ortak olarak görev yapmıştır. 1993 yılında İhlas bünyesine katılmış ve İhlas Bilgi İşlem ve Ticaret A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. 1998'de ise İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kurucu ortakları arasında yer almış ve 2006 sonuna kadar Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Gökkaya, bu süre içinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin kurucu üyeliğini yapmış, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ve "Urban Land Institute - Türkiye Bölümü" yönetim kurullarında Başkan Yardımcısı ve üye olarak görev almıştır. 2006 yılından itibaren Forum İstanbul 2023 Yönetim Kurulu Üyesi olan Gökkaya, halen bu görevine devam etmektedir.

2006 sonunda İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. el değiştirmiş ve ismi Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. olmuştur. Yeni yapılanma sonrasında Yeşil GYO'da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Gökkaya, halen bu görevini sürdürmektedir. Işık Gökkaya, GYODER'in 2002 yılı ve 2009-2010 dönemi Yönetim Kurulunda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2011-2013 döneminde 2 yıl olmak üzere GYODER Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Gökkaya, 2013-2014 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. İyi derecede Fransızca bilen Gökkaya, evli ve iki çocuk babasıdır.