Mart 2016

09:30 – 12:30

GYO Mevzuatı Eğitim Semineri

Gayrimenkul sektöründe mevzuatı itibariyle kurumsal şekilde faaliyet gösteren ve halka açık olmak zorunluluğu olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın mevzuatı ve işleyişi hakkında bilgi paylaşmak için oluşturulan bu eğitim sektörün tüm taraflarına hitap etmektedir.

Eğitimin İçeriği Nedir?

• GYO’nun tanımı ve gelişim süreci
  • GYO’nun kurucular açısından değerlendirilmesi
  • GYO’nun yatırımcılar açısından değerlendirilmesi
  • GYO’nun formasyon özellikleri
  • Yasal olarak halka arz kavramı
  • SPK ve İMKB ile ilişkiler
  • Halka arz ve pazarlama çalışmaları
  • Teknik çalışmalar ve satış projeksiyonları
  • Piyasa değerleri ve DCF tahminlerinin kullanılması
  • Portföyün değerlenmesi ve ekspertiz prosedürü
  • Kaldıraç faktörü ve mali yapılandırma
  • GYO organizasyonu ve yapılandırma süreci

Eğitimen Hakkında

Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Çalık Gayrimenkul Geliştirme, Yönetim Kurulu Üyesi

1970 İstanbul doğumlu olan Doç. Dr. Feyzullah YETGİN, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Çalışma Ekonomisi Bölümü’nde “Türkiye’de Leasing ve İstihdam” konulu tezi ile yüksek Lisans çalışmasını tamamladı. “Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performans Değerlemesi ve Türkiye Uygulaması” konusunda Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık Anabilim dalı’nda doktorasını 2002 yılında tamamladı.

Pennsylvania Üniversitesi’nde akademik çalışmalarda bulunan Doç. Dr. Yetgin çalışma hayatına 1989 yılında Kale Kimya’da başladı. Daha sonra sırasıyla; Halk Finansal Kiralama A.Ş. Bütçe ve Planlama Yetkilisi, Demir Finansal Kiralama A.Ş. Mali İşler Yönetmeni, Kent Finansal Kiralama A.Ş. Mali Kontrol Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2000-2003 yılları arasında Finans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Muhasebe ve İdari İşler Müdürü olarak görev aldı. 2003-2009 yılları arasında T.C. Başbakanlık TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2010 yılından itibaren Çalık Gayrimenkul Ticaret A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Yetgin, misafir öğretim görevlisi olarak 2004-2010 yılları arasında, Kadir Has Üniversitesi’nde Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programında Mortgage ve Seküritizasyon dersi vermiştir. Akademik Dergilerde yayınlanmış makaleleri ile Mortgage Sistemi: Türkiye (Teori – Uygulama) adlı kendisinin ve Gayrimenkul Değerlemesi konulu ortak yazılmış kitapları bulunmaktadır. Ayrıca GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’dır.

KAYIT FORMU

GYODER Olağan Genel Kurulu