Kasım 2014

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı ve Yöneticilerin Sorumluluğu Eğitimi

Eğitim GYODER, INDER, KONUTDER, TMB, INTES ve İTO işbirliği ile oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu tarafından organize edilmektedir.

Bu eğitim; İşveren ve kurum içinde Genel Müdür/Genel Müdür Yardımcısı, Koordinatör vb. seviyede görev yapan yöneticilerin hem düşünsel, hem de fiziki olarak İş Sağlığı ve Güvenliği süreçlerine aktif katılımını ve İSG kültürünün özümsenmesi hedeflemektedir.

Eğitimde, İSG kültürünün kurumlarda yerleşmesi için etkili İSG liderliğinin modellenmesi ve katılımcılara İSG süreçlerinin geliştirilmesi için yönetim becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Hedef; İş Sağlığı ve Güvenliği yasal mevzuatları karşısında, görev yetki ve sorumlulukları hakkındaki güncel bilgileri aktarmak, işyerlerinde oluşturacakları iş güvenliği sistemine katkıda bulunmaktır.

Eğitimin Süresi

3 saat (45'er dakikalık 3 seans + 10 dakikalık 2 ara +25 dakikalık soru cevap bölümü)

Eğitimin Belgelendirilmesi

Eğitim sonunda katılımcılara "YÖNETİCİ EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ" verilir.

Katılımcı Profili

İlgili sektörde faaliyet gösteren firmaların Genel Müdür / Genel Müdür Yrd. / Koordinatör / Müdür seviyesindeki yöneticiler

Eğitimin İçeriği

BÖLÜM 1 (Dr. İBRAHİM OĞUR)

• İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATI
  • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ OLUŞTURMANIN ÖNEMİ
  • YAPI İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ

BÖLÜM 2 (AV. İREM GÖKÇE)

• İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGUNSUZLARINA KARŞI YAPTIRIMLAR

BÖLÜM 3 (GÖKHAN GÜZEL)

• KAZALARIN ÖNLENMESİ
  • YURT DIŞI İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI
  • SORU CEVAP VE ÖNERİLER

Eğitimenler Hakkında

Dr. İbrahim OĞUR

Lisans Eğitimini 1978 Yılında A. İ. T. İ. Akademisinde, Yüksek Lisans Eğitimini 1986 Yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Doktora Eğitimini 2013 Yılında İstanbul Aydın Üniversitesinde ( Tez aşamasında) Tamamladı. Doktora çalışması yaparken aynı Üniversitenin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık bölümünü bitirdi.

1976 -2000 Yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Bünyesinde İş Müfettişi olarak görev yaptı. Halen, Kurucusu olduğu ve 1996 Yılından bu yana “İş Sağlığı ve Güvenliği” alanında faaliyet gösteren DETAM Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Çalışma hayatının, İş Hukuku ve İş Güvenliği alanında, Denetmen, Eğitmen, Danışman ve Bilir kişi olarak görev alan İbrahim OĞUR’ un, çeşitli dergi ve yayınlarda “ İş Hukuk, İş Sağlığı ve Güvenliği, İnsan Kaynakları Yönetimi “ alanında yayınlanmış yüzden fazla makalesi bulunmaktadır.

İş Kazaların önlenebilmesinin,İş Sağlığı ve Güvenliğinin Kültür haline dönüştürülmesine bağlı olduğuna, bunun sağlanabilmesi için de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin, ilköğretim çağından itibaren başlatılması gerektiğine ve yine, işletme ve işyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Programlarının başarıya ulaşmasının ise,“ Üst Yönetim” tarafından sahiplenmesine bağlı olduğuna inanmaktadır.

Bu bağlamda; ilkini 2013 Yılında Konya’da, Konya iş adamları ve Milli Eğitim Yetkililerinin destek ve katılımıyla başlattığı “ İlk Okul çağından itibaren İş Sağlığı ve Güvenliği” Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde, Eğitim programlarını yürütmektedir.

Evli ve 2 Çocuk Babasıdır.

Av. Erem İrem GÖKÇE

1978, Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 10 yılı aşkın süredir iş hukuku, ceza hukuku, iş güvenliği hukuku ve sözleşmeler hukuku alanlarında avukatlık, danışmanlık
ve eğitmenlik faaliyetlerini sürdürmektedir. Halen Detam Şirketler Grubu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Departmanı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Gokhan GUZEL

1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ODTÜ'de Mühendislik Yönetiminde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. BTC (BPBOTAŞ),Cimpor Çimento ve Dyno Nobel şirketlerinde Türkiye ve Avrupa operasyon sahaları iş sağlığı ve güvenliği yöneticiliği yaptı. Şuanda Cimentaş Grubu iş sağlığı ve güvenliği müdürü olarak çalışmaktadır . Asya, Afrika ve Avrupa’da birçok ülkede proje yöneticiliği ve eğitmenlik yaptı. IOSH, NEBOSH, NSC, BSC sertifikalarına sahip. Görev yaptığı şirketlerin kaza frekans oranlarının azaltılmasında ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünü şirket içinde alışkanlık haline getirilmesinde önemli katkılarda bulundu.

Eğitim Yeri

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ)
Eminönü Yerleşkesi
Prof.Dr.İsmail Özarslan Konferans Salonu