Ekim 2015

Uygulamadan Örneklerle FIDIC Sözleşmeleri Eğitim Semineri

Uluslararası inşaat projelerinin yaklaşık yüzde 30’unda bir meslek birliği olan FIDIC (Fédération International des Ingénieurs Conseils) kuralları uygulanmaktadır. Bu durum, FIDIC sözleşme şartlarının ülkemizde olduğu kadar dünya çapında da ne kadar kabul gördüğünün bir göstergesidir.

Bu eğitim kapsamında, hukukumuzda inşaat sözleşmelerinin düzenlenişi, FIDIC sözleşmelerine egemen temel ilkeler, FIDIC sözleşmelerinde ihtilaf potansiyeli taşıyan maddeler ile bunlara ilişkin çözüm yolları daha önce yaşanmış gerçek olay ve örnekler aracılığıyla aktarılacaktır.

Paksoy Ortak Avukat Bürosu tarafından verilecek olan bu eğitim seminerini kaçırmayın!

Eğitim İçeriği

• Hukuk Sistemleri Arasındaki Farklar
  • İnşaat Sözleşmelerinin Yasal Çerçevesi
  • İnşaat Sözleşmelerinde Tarafların Borç ve Yükümlülükleri
  • Standart FIDIC Sözleşme Formları
  • FIDIC Sözleşmelerinin İçeriği
  • FIDIC Sözleşmesinin Tarihçesi ve İş Sahibi, Yüklenici ve Mühendisin Rolleri
  • Örneklerle FIDIC Sözleşmeleri Müzakere ve Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğitimen Hakkında

Av. Zeynel Tunç, Paksoy Ortak Avukat Bürosu, Ortak Avukat

Zeynel Tunç, Paksoy Ortak Avukat Bürosu’nda enerji, altyapı, proje finansmanı ve inşaat alanındaki projeleri yürütmekte olan Ortak Avukattır.

Kendisi Paksoy’a katılmadan önce enerji sektöründe lider bir kuruluşta 5 yıl boyunca Baş Hukuk Müşavirliği görevini yürütmüş olup, FIDIC sözleşmeleri hakkında derin bir saha tecrübesi bulunmaktadır.

Finans kuruluşları, kalkınma bankaları ve ihracat kredisi kurumları dâhil olmak üzere kredi kuruluşları, tedarikçiler, müteahhitler, devlet kurumları, Türk enerji sektörü ile ilgili düzenleyici faaliyetleri yürüten kurum ve kuruluşlar, elektrik, doğalgaz, maden ve altyapı yatırımları danışmanları ile çalışan Zeynel Tunç, düzenleyici işlemler, özelleştirmeler, lisanslandırma, enerji alım-satım ve proje finansmanı konularında hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir.

Zeynel Tunç, FIDIC bazlı inşaat ve bakım sözleşmeleri dâhil olmak üzere pek çok büyük ve orta ölçekli enerji projeleri ve altyapı tesislerinin inşaat, mühendislik ve bakım konularında ihale sürecinden sözleşme müzakerelerine ve bu sözleşmelerden kaynaklı uyuşmazlıkların çözümü konularında hukuki danışmanlık deneyimine sahiptir.

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Zeynel Tunç’un, Westminster Üniversitesi'nden Uluslararası Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisansı ve Sabancı Üniversitesi’nden Executive MBA derecesi bulunmaktadır.

Kayıt Formu