REGISTER
What Are You Looking For?

EDUCATIONAL PROGRAMMES

Gayrimenkul Piyasasında Balon Riski

Yer : İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, No: 84, Eminönü 34378, İstanbul Harita bilgisi [İstanbul Büyükşehir Belediyesi]
Eğitmen : Dr. Abdullah YAVAŞ

Para Politikası Kurulu Üyesi

education.aboutLecturer
Gayrimenkul Piyasasında Balon Riski
25 NISAN 2014
  • Balon tanımı ve emareleri
  • Tarihi örnekler
  • Balon oluşumuna katkıda bulunan faktörler
  • Etkin Piyasa Hipotezi, rasyonel oyuncular ve balon oluşumu: Deneysel ve empirik kanıtlar
  • Politika yapıcıları ve piyasalar açısından konut balonun önemi ve diğer varlık balonlarından farkı
  • Konut piyasalarında balon riskine karşı para politikası ve diğer politik araçlar

Eğitmenler
Prof. Dr. Abdullah Yavaş

Eğitmen Hakkında

Prof. Dr. Abdullah Yavaş

Prof. Dr. Abdullah Yavaş, 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Ekonomi doktorasını University of Iowa'da 1991 yılında tamamladı. Bir yıl University of Illinois'de doktora sonrası araştırma yaptıktan sonra, 1992 yılında Pennsylvania State University İşletme Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak katıldı. Fakülte tarihinde ilk defa dört yıl içinde doçentlik almayı başaran Yavaş, 2001 yılında profesör oldu. University of Michigan, Boğaziçi Üniversitesi ve University of Hong Kong'ta misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. 1999-2009 yılları arası Pennsylvania State University Gayrimenkul Çalışmaları Enstitüsü Araştırma Direktörlüğü'nü de yürüttü. 2009 yılında University of Wisconsin-Madison'a Distinguished Professor of Real Estate olarak katıldı. Uluslararası kongrelerde çok sayıda tebliğ sunmuş olan Yavaş'ın elliyi aşkın akademik çalışması Journal of Economic Theory, Journal of Financial Economics, Journal of Financial Intermediation, Journal of Economic Behavior and Organization, Journal of Real Estate Finance and Economics, Games and Economic Behavior ve Real Estate Economics gibi dergilerde yayımlandı. 2001 yılında European Economic Association tarafından akademik yayın kriterine göre yapılan bir sıralamada dünyanın ilk 500 ekonomisti arasına giren 7 Türk'ten biri olan Yavaş, 2002 yılında gayrimenkul konusunda akademik çalışmalar baz alınarak yapılan başka bir sıralamada da 6. oldu. Gayrimenkul ekonomisi ve finansmanı konusunda ileri gelen akademik dergilerin editör kurullarında görev yapan Yavaş, Penn State University ve Iowa Univesity'de en iyi öğretmen ödüllerine de layık görülmüştür. Prof. Dr. Abdullah Yavaş 11 Mart 2008 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.