Educational Programmes

Gayrimenkulün Vergisel Boyutu Eğitim Semineri

About Programme

Krizler altında sektör olarak zaman zaman yavaşlasa da pek çok kişi tarafından hala ilk ve en güvenilir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul sektörünün önemli oyuncuları olan kurumsal ve bireysel arsa sahipleri, geliştiriciler, inşaat şirketleri, bireysel ve kurumsal yatırımcılar piyasasını çok iyi bildikleri gayrimenkulden sağladıkları/sağlayacakları faydayı maksimize ederken, konunun vergisel yönünü de ihmal etmemeliler. Yatırımla ilgili kararlar alınırken, işlemler yürütülürken konunun ticari yönü kadar önemli olan vergisel yönü de gerekli özenle ele alınabilirse daha sonra tespit edilmesi halinde oluşabilecek yüksek risklerin önlenmesinde ya da yönetilmesinde mükelleflere çok fazla fayda sağlayacaktır. Bu eğitimde gayrimenkul yatırımı aşama aşama ele alınarak her bir aşamadaki vergisel yükler/fırsatlar değerlendirilmeye çalışılacaktır.

Kimler Katılmalı

Gayrimenkulü bir yatırım aracı gören gerçek ya da tüzel kişiler, gayrimenkul şirketlerinin yöneticileri, gayrimenkul finansmanı ile uğraşanlar, gayrimenkul projelerine fizibilite hazırlayanlar, aktiflerinde gayrimenkul bulunan kurumların mali işler yöneticileri

Eğitmen Hakkında

Ersun Bayraktaroğlu, PwC, Şirket Ortağı, Gayrimenkul Sektör Lideri

Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun olan Ersun, ABD’de Western Michigan Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Yaklaşık 10 yıl boyunca Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak çalışan Ersun hem özel şirketlerde hem de kamu kuruluşlarında vergi denetimleri ve incelemeleri yürütmüştür. Ardından altı yıl süresince Ankara merkezli bir holding grubunda (Nurol Grup) sırasıyla Denetçi, Finans Müdürü ve Mali İşler ve Denetim Bölümü Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 2002 yılında Kıdemli Müdür olarak PwC’ye katılmış ve Temmuz 2007’de ise şirket ortaklığına kabul edilmiştir. Bayraktaroğlu gerek kamu kuruluşları gerekse özel şirketler nezdinde iç denetim, finansal danışmanlık, finansal yönetim ve finansal ve idari denetim alanlarında geniş deneyime sahiptir. Kendisi şirketimizin Bankacılık ve Sermaye Piyasaları ile Gayrimenkul uzmanlık ekiplerinde yer almaktadır. Halen pek çok yerli ve yabancı ticaret ve yatırım bankasına, aracı kuruma, leasing, faktoring, portföy yönetimi ve tüketici finansmanı şirketine, menkul ve gayrimenkul yatırım fonuna, gayrimenkul yatırım ortaklığına ve gayrimenkul şirketine 30 yıla yaklaşan uzmanlığı ile vergi danışmanlığı hizmeti vermektedir. İş dünyası gazetelerinde ve gayrimenkul yayınlarında sürekli olarak makaleler, görüşler yayımlamakta olan Ersun, bir çok yerel ve uluslararası panel, toplantı ve konferansa konuşmacı olarak katılmakta ayrıca vergi konularındaki kurum seminerlerimizde de eğitmen olarak görev almaktadır. Bayraktaroğlu, GYODER, ULI ve GISP gibi sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu/İcra Kurulu üyesi olarak sektöre katkı sağlamaktadır.

Bayraktaroğlu halihazırda PwC Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideridir. YMM unvanını haiz olan Ersun iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Instructors

Ersun Bayraktaroğlu