FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Real Estate Investment Trust

Within the framework of the Capital Markets Law, organized by the Capital Markets Board of Turkey real estate investment trusts, real estate, real estate-based projects, and real estate capital market instruments by investing in a portfolio management company operating in the specific type.

What is the real estate investment trusts contribution to the economy?

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları, iş merkezleri veya alışveriş merkezleri gibi büyük ölçekli gayrimenkul projelerinin finansmanına kaynak sağlar. Şirketlerin bu tür büyük projeleri gerçekleştirmesi için önemli ölçüde finansman yükünü üstlenmesi gerekir. Bu durum, çoğu kez kendi özkaynakları yetersiz olan şirketler için faiz yükü anlamına gelen kredi yoluyla finansman demektir. Ayrıca, şirketin özkaynakları yeterli olsa bile, bir özkaynak maliyeti söz konusudur. Halbuki bu tür projeler, halktan gayrimenkul yatırım ortaklığı payları karşılığında toplanacak paralarla finanse edilebilir. Böylelikle, şirketin finansman yükü büyük ölçüde hafiflemiş olur.

GYODER MEMBERSHIP

You may learn required information about membership to Real Estate Platform of Turkey GYODER

MEMBERSHIP