GYODER KİMDİR?

GYODER Hakkında

GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği); 2 Ağustos 1999 tarihinde, Türkiye’deki mevcut ve kurulmakta olan gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) temsilcileri tarafından, gayrimenkul sektörünü temsil ve gelişimini teşvik etmek, gayrimenkul yatırımlarının önündeki zorlukların kolaylaştırılması adına kanun - mevzuat çalışmaları yapmak, uluslararası yatırımcılar ile sektör ilişkilerini geliştirmek, sektörün önündeki sorunların iyileştirilmesine katkı sağlamak, sektörü bilgilendirmek ve eğitmek amacı ile kuruldu.

GYODER’in gayrimenkul geliştirici, gayrimenkul yatırımcı, GYO, gayrimenkul danışmanlık, gayrimenkul değerleme, sigortacılık, mimari ve hukuk gibi gayrimenkulün ana ve yan sektörlerini kapsayan 300’e yakın kurumsal üyesi bulunmaktadır. GYODER, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile yürüttüğü işbirlikleriyle, sektöre ilişkin tüm süreçlerde etkin görevler üstlenmektedir. Ulusal ve uluslararası platformlarda sektörü temsil eden GYODER sektörde iletişimi güçlendirerek gerekli network ağının oluşmasına katkı sağlamaktadır.

GYODER’in 15 Temmuz darbe girişimininin ardından başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye’ kampanyası sektöre önemli bir ivme kazandırdı. GYODER bu yıl, sosyal sorumluluk bilinciyle değerli bir projeyi üstlendi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onarımı için, GYODER üyelerinden oluşan konsorsiyum ile bir çalışma başlatıldı. GYODER üyesi 32 firma ile oluşturulan ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ konsorsiyumu tarafından başlatılan onarım çalışmaları büyük bir özenle devam etmektedir.

"Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu" GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünün şekillenmesinde önemli rol üstlenmektedir. GYODER eğitim, yüksek lisans, doktora, MBA programlarını ve rapor ve yayın çalışmalarını kurumsal bir çatı altında toplamak için GYODER Akademi'yi kurmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile birlikte Türkiye'de ilk defa gayrimenkul sektörüne yönelik işletme yüksek lisans programı "MBA in Real Estate"i başlatmıştır. Sektörü ilgilendiren önemli konularda da, alanında uzman birçok sektör profesyoneli ile eğitimler gerçekleştirmektedir. GYODER tarafından hazırlatılan resmi verilerin ve sayısal göstergelerin güncel olarak sunulduğu ve sektör için çok önemli bir veri tabanı oluşturan rapor ve endeks çalışmaları gayrimenkul sektöründe bir referans noktası haline gelmiştir.

GYODER konferanstan panele, eğitim seminerlerinden sektör buluşmalarına, zirve ve fuarlara kadar sektörü ilgilendiren ve yönlendiren birçok çalışmaya ve etkinliğe imza atmakta ve gayrimenkul sektöründeki sorunların tespiti ve çözümüne yönelik bilgi paylaşımı için de ortak platformlar yaratmaktadır. Türkiye’nin İstanbul, Ankara gibi gelişmiş şehirlerinin yanı sıra Anadolu’da gelişmekte olan kentlerinin de hem güçlü potansiyellerini hem de özellikle gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla Gelişen Kentler Zirvelerini düzenlemektedir.

GYODER’in 2000 yılından bu yana düzenlediği sektörde ilk ve tek olan Gayrimenkul Zirvesi, her geçen yıl artan başarısıyla gayrimenkul sektörünü bir araya getiren en önemli platformlardan birisi olmuştur. GYODER, 2009 yılı itibari ile de Türkiye'nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarını, sektöre ve Türkiye’ye kazandırmıştır.

Tüm bu etkinlikler GYODER çatısı altında oluşturulan Komitelerin üstün ve özverili çalışmalarıyla gerçekleştirilmektedir. ‘Uluslararası İlişkiler’, ‘Organizasyon, İletişim ve Üyelik Geliştirme’, ‘Eğitim ve Yayın’, ‘Kanun, Mevzuat ve Sektörel Bilgi’, ‘Gayrimenkul Araştırma ve Rapor Üretimi’ 'Turizm ve Turizm Yatırımları' ve 'Sürdürülebilirlik ve Yeşil Binalar Komitesi' aktif olarak üyelerin katılımı ve destekleri ile çalışmalarını yürütmektedir.