ÜYE OL

BAŞKANIN MESAJI

Başkan

Değerli Üyelerimiz,
GYODER olarak, bu yıl 20. yılımızı kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gayrimenkul sektörünün gelişimi ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Derneğimizin, bugün sektörün tamamını kucaklayan bir yapıya sahip olmasının heyecanı içindeyiz.

Sizlerin teveccühü ile 2 Mayıs 2019 tarihinde ikinci kez GYODER Başkanlığı’na seçildim. Yeni Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu’muzla, sektörümüzün sorunlarını çeşitli platformlarda paylaşarak çözüm önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Kamu kurumlarıyla ve önemli STK’larla yakın işbirliklerimizi artırarak sürdüreceğiz. Yaşanan her gelişmenin toplumu direkt etkilediği büyük bir sektörü temsil eden GYODER olarak; vizyonumuz, deneyimimiz ve üyelerimizden aldığımız güçle,
önümüzdeki dönemlerde de sektörde yaşanan değişimin ve dönüşümün mimarı olmaya devam edeceğiz.

GYODER olarak üyelerimizin ortak sorunlarına çözüm aramak ve sektörümüzün, planlı, verimli bir gelişim göstermesine katkı sağlamak amacıyla, göreve geldiğimiz Mayıs 2017’den itibaren önemli faaliyetlerde bulunduk. Özellikle ağırlık verdiğimiz konular arasında, sektörün şeffaflaşması, daha fazla kurumsallaşması, etik kodların belirlenmesi, gayrimenkul finansmanında çeşitlilik ve Anadolu’ya açılma faaliyetleri yer aldı.

Tüm bu faaliyetleri GYODER çatısı altında oluşturduğumuz 11 adet komitemizle ve komite başkanlarımızın özverili çalışmalarıyla yeni dönemde de devam ettireceğiz.

REIDIN iş birliği ile her ay düzenli olarak hazırlanan ‘Yeni Konut Fiyat Endeksi’ni ve GYODER tarafından hazırlatılan resmi verilerin ve sayısal göstergelerin güncel olarak sunulduğu, sektör için çok önemli bir veri tabanı oluşturan ‘GYODER Gösterge’ raporunu Garanti Mortgage sponsorluğunda yayınlamaya devam ediyoruz. Rapor ve endeks çalışmalarımız, bugün gayrimenkul sektörü ve iş dünyasının ilgiyle takip ettiği yayınlar haline geldi.

Sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan konuları tespit etmek ve sektör çalışanlarının bu konularda bilgilerini güncellemek, aynı zamanda aramıza yeni katılan profesyonelleri yetiştirmek amacıyla kurduğumuz ‘GYODER Akademi’ çalışmalarına devam ediyoruz. Sektörü ilgilendiren önemli
konularda da, alanında uzman birçok sektör profesyoneli ile eğitimler gerçekleştiriyoruz.

GYODER olarak, son dönemde üyelerimizle birlikte yer aldığımız yurt dışındaki fuarlarda büyük bir sinerji oluşturarak, Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil ediyor ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz.
Şubat ayında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesinde Almanya’da düzenlenen ‘Evim Türkiye’ fuarına katıldık. Evim Türkiye Fuarı'nı ziyaret eden gurbetçilere yol göstermesi amacıyla fuarda yer alan standımızda “A'dan Z'ye Türkiye'de Mülk Edinme Rehberi” olarak Türkçe'ye çevirdiğimiz
rehberi ücretsiz olarak ziyaretçilere dağıttık. ‘Türkiye’de A’dan Z’ye Mülk Edinme’ kitapçığımızın, özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçi yatırımcılara yol göstereceğine inanıyoruz.

Bu yıl 12-15 Mart tarihlerinde 30’uncu kez düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM, Türkiye gayrimenkul sektörü için de önemli bir organizasyon. GYODER olarak, artık ülkelerin değil marka şehirlerin öne çıkarıldığı MIPIM’de Türkiye ve İstanbul’u tanıttık.

Bu kapsamda, Colliers International Türkiye işbirliği ile hazırladığımız “Restate Turkey – A Close Look to Comparable Markets” isimli raporumuzu da MIPIM’de İstanbul çadırını ziyaret eden kurumsal yatırımcılarla paylaştık. Raporda, gayrimenkul sektörünün farklı alt segmentlerinde son yıllarda gerçekleşen yatırım getirileri üzerinden, İstanbul piyasasının diğer büyük şehirlerle karşılaştırmalı analizini sunduk.

GYODER olarak, Türkiye’nin sadece büyük şehirlerden ibaret olmadığı, ülkemizde topyekûn bir büyüme ve gelişime ihtiyaç duyulduğu inancıyla, Anadolu’daki kentlerimizdeki yatırım fırsatlarını, yatırımcılarla buluşturmak amacıyla geçtiğimiz yıl Erzurum ve Antalya’da düzenlediğimiz ‘Gelişen
Kentler Zirvesi’
ne önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin devamı niteliğindeki ‘Anadolu Buluşmaları’ etkinliği ile de yerel yönetim ve önemli yatırımcılarla bir araya gelerek, fikir ve bilgi alışverişlerinde bulunuyoruz. ‘Anadolu Buluşmaları’nın ilkini Mardin, ikincisini Konya’da gerçekleştirdik. Ortak amacımız;
gayrimenkul sektörünün büyümesine, ülkemizin ve şehirlerimizin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamaktır.

Sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak amacıyla ‘GYODER Çözüm Platformu’nu hayata geçirdik. ‘Finansmanda Yeni Arayışlar’ başlığı altında ilkini gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören ‘GYODER Çözüm Platformu’nu yeni konu başlıklarıyla
düzenlemeye devam edeceğiz.

Türkiye gayrimenkul sektörünün ekillenmesinde önemli rol üstlenen GYODER olarak, sektöre öncülük ettiğimizin bilinciyle güçlü bir duruş sergilemeye devam edeceğiz. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken temel hedefimiz, ülkemiz için stratejik öneme sahip gayrimenkul sektörünü, çok daha güçlü bir seviyeye taşımaktır.

Bugüne kadar elde edilen sonuçlarda değerli katkıları olan başta Yönetim Kurulumuz, İcra Kurulumuz, Komite Başkanlarımız ve GYODER ekibi olmak üzere, geride bıraktığımız 20 yılda GYODER’in bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese en içten teşekkür, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalarla, kısa vadeli hedeflerden çok, gayrimenkul sektörünün geleceğine odaklanıyor, siz değerli üyelerimizle birlikte yeni başarı hikayeleri yazacağımıza inanıyoruz.

Prof. Dr. Feyzullah YETGİN
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı