Gayrimenkul Zirvesi

9. Gayrimenkul Zirvesi ve İstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı

Gayrimenkul Zirvesi’nin dokuzuncusu, ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ile birlikte 2-4 Haziran 2009 tarihleri arasında, İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilmiştir.

2 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen 9. Gayrimenkul Zirvesi’nde “Geleceğe Kurulan Köprü” başlığı altında global ve Türkiye gayrimenkul piyasaları ve gelişmeler değerlendirilmiş “Global Piyasalar ve Küresel Kriz”, “Global Piyasalarda Gayrimenkul Sektörü”, “Konut Yatırımları” ve “Alışveriş Merkezleri” başlıkları tartışılmıştır. Zirvede; GYODER tarafından hazırlatılan “Yeni Ekonomik Dönem ve Gayrimenkul Sektörü İçin Öngörüler” raporu açıklanmış ve “Zamanın Bilimi – Bilgisayar oyunu Jenerasyonu” konulu sunum yapılmıştır.

Bu yıl ilk kez yapılan, Gayrimenkul Fuarı ve Paralel Oturumlarda; 1. gün, Kriz Halleri, Kentsel Dönüşüm:Kamu – Özel – Sivil İşbirliği, Konut Yatırımları ve Finansmanı, Ofis ve Lojistik yatırımları, Avrupa’daki Ekonomik ve Politik durum, Akıllı geliştirme nedir?, Otel ve Turizm yatırımında gelecek trendler, Operatör seçimi ve kontratlar, otel resort, komşu pazarlar, otel ve resort geliştirme başlıkları görüşülmüştür. 2.gün, Türkiye’de gayrimenkul hukuku ve vergi mevzuatı, yeşil binalar ve sürdürülebilirlik, değerleme ve danışmanlık hizmetleri yatırım kararları için öngörüler, gayrimenkul yönetimi hizmetleri, Balkanlarda yatırım fırsatları, günümüze ait zorluk ve fırsatlar, gayrimenkul sektöründeki global değişim, sırada ne var, konut yatırımları; örnek projeler ve deneyimler ele alınmıştır.

9. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’na Türkiye ve yurtdışından toplam 53 standla katılım gerçekleşmiştir. Etkinlikte 11 ülkeden 52 yerel yönetim, belediye ve uluslararası katılımcı, 1300 üst düzey gayrimenkul sektör uzmanı ağırlanmıştır.